Taxatie en levensverwachting

De Specialist voor Boomverzorging, Tuinaanleg- en Onderhoud

Bomen behouden of kappen?

Bomen zijn beeldbepalende elementen in het landschap, in uw tuin of op uw landgoed. Er zijn momenten waarop u moet afwegen of u een boom wilt behouden of kappen. Op zo’n moment is het wijs om de boomspecialisten van Van Amerongen Boomverzorgers & Hoveniers in te schakelen.

Bepaling van de levensverwachting

Gaat de leefomgeving van een boom ingrijpend veranderen? Dan is het zinvol om de levensverwachting van de boom te bepalen. Bij nieuwbouw binnen de kroonprojectie bijvoorbeeld, kunnen de groeiomstandigheden van een boom ernstig belemmerd raken. Wij onderzoeken graag voor u of de boom gespaard kan worden of dat kap beter is. U kunt dan een boom herplanten die zich thuis voelt in de nieuwe leefomgeving. Bel ons voor meer informatie of een afspraak.

Taxatie van (beschadigde) bomen

Bomen zijn zeer waardevol. Soms is het nodig om de exacte waarde van een boom vast te stellen. Bijvoorbeeld wanneer een boom beschadigd is door een aanrijding, wanneer er een juridisch geschil is of wanneer u een afweging moet maken tussen behoud en kap. Vraag ons om een taxatierapport. Dat biedt u houvast voor het nemen van de juiste beslissing.

Wist u dat wij ook de kap van bomen voor u kunnen verzorgen, aanvraag van de kapvergunning en indiening van het bomenplan? Lees verder.