Bomen kappen

De Specialist voor Boomverzorging, Tuinaanleg- en Onderhoud

Kap van bomen en bosschages

Het behoud van bomen staat bij ons voorop. Maar soms is het noodzakelijk om Ć©Ć©n of meer bomen te kappen, bijvoorbeeld:

  • Als de boom ziek is en niet meer beter kan worden.
  • Als de boom onveilig is voor de omgeving.
  • Als de boom te groot is voor zijn plek.
  • Als de boom te veel licht wegneemt van uw tuin of woning.
  • Als andere bomen zich onvoldoende kunnen ontwikkelen.
  • Of als er ruimte gemaakt moet worden voor nieuwbouw of renovatie.

Overweegt u de kap van bomen of bosschages? Neem dan contact met ons op voor advies of hulp.

Wist u dat wij ook de levensverwachting van bomen kunnen bepalen? Voor de afweging tussen behoud of kap van een boom, kan de geldelijke waarde ook meespelen. Vraag ons naar eenĀ taxatierapport.

Veilige kap vergt vakmanschap

Bij het vellen van bomen berekenen we de valrichting uiterst secuur. Is er weinig ruimte, dan halen we de boom in stukken om. Is een hoogwerker geen haalbare optie, dan zetten we klimspecialisten in om de boom met stukje bij beetje af te zagen. Wij gebruiken dan klim- en vanglijnen voor het ā€˜uitkledenā€™ van de boom. Zeker wanneer er weinig ruimte is om te manoeuvreren, zult u ons vakmanschap appreciĆ«ren.

Aanvraag kapvergunning

Bomen mogen over het algemeen niet zomaar gekapt worden. Vaak is een kapvergunning nodig. Desgewenst verzorgen wij voor u de Aanvraag Kapvergunning bij uw gemeente. Omdat de gemeente ons als boomspecialist kent, wordt ons advies in de regel zo overgenomen. Dat scheelt doorlooptijd, want anders stuurt de gemeente eerst een specialist langs om de situatie te beoordelen.

Indienen bomenplan

Betreft het meerdere bomen, dan moet u ook een Bomenplan indienen. Ook dat verzorgen wij graag voor u. We tekenen dan alle aanwezige bomen in en markeren de te kappen bomen. Het plan sturen we samen met de kapvergunningsaanvraag en een duidelijke toelichting van ons over de noodzaak van de kap naar de gemeente.

Bosschages uitdunnen

Bosschages (niet te verwarren met bossages) zijn bosjes bomen en struiken. Worden ze te dicht, dan verstikken bomen elkaar of belemmeren ze de groei van bomen in de buurt. Wij adviseren u over de bomen die het meest waardevol zijn en de meeste kansen hebben om uit te groeien tot een karaktervolle boom. Door deze te behouden en de begroeiing daaromheen uit te dunnen, zorgt u dat uw tuin of landgoed mooier en gezonder wordt.

Vraag een offerte.