Zwemmen & Wellness

De Specialist voor Boomverzorging, Tuinaanleg- en Onderhoud

Zwemmen in uw eigen tuin

In alle rust ontspannen en genieten van en in uw eigen tuin. Hoe klinkt dat? In uw eigen zwemvijver of zwembad kunt u zwemmen wanneer u maar wilt. ’s Ochtends bijvoorbeeld, met alleen het geluid van de vogeltjes die boven uw hoofd zingen. Overdag, terwijl het zonnetje uw huid verwarmt. Of ’s avonds, om te ontspannen na een drukke dag.

Zwemvijver of zwembad

Bij Van Amerongen Boomverzorgers & Hoveniers leggen we zwemvijvers, zwembaden en priv√©-spa’s aan. Dat doen we in grote tuinen, maar ook in kleinere stadstuinen. Het zal u verbazen hoeveel er mogelijk is op een beperkt oppervlak.

Zwemvijver | privé-vennetje in uw tuin

Niet alleen in de zomer, maar in elk seizoen ligt uw zwemvijver er uitnodigend bij. In het voorjaar kunt u in alle rust genieten van de flora en fauna in en om de natuurlijk aangelegde zwemvijver. In de zomer en in het najaar neemt u, wanneer u maar wilt, een frisse duik in uw privé-vennetje. En in de winter vriest de vijver dicht. Misschien kunt u er zelfs wel op schaatsen.

Ecologische zwemvijver annex natuurbad in Amersfoortse stadstuin, aangelegd door Van Amerongen Boomverzorgers en Hoveniers in Maarsbergen, Utrechtse HeuvelrugVoorbeeld: zwemvijver in een stadstuin
De familie Meijer woont in Amersfoort. In hun stadstuin hebben we in 2012 een zwemvijver aangelegd. De tuin is ca. 18 m. lang en 10 m. breed, de zwemvijver is ca. 7 m. lang x 3 m. breed. De opdrachtgever heeft zelf ook veel meegewerkt en heeft bijvoorbeeld een miniatuurstrandje aangelegd. De familie was van begin af aan ontzettend enthousiast en dat zijn ze anno 2015 nog steeds. Lees hier hun verhaal.

Hij ligt er mooi bij, zelfs in de winterdag.
We genieten nu veel meer van de jaargetijden.

Onderhoudsvrij natuurbad
Een correct aangelegde en goed uitgebalanceerde vijver ontwikkelt zich snel tot een natuurlijk water waar bloeiende planten gedijen en waar libellen, kikkers en zelfs vissen zich in het water thuisvoelen. Het water blijft het hele jaar door helder en zuiver, zonder dat u daarvoor chemische middelen hoeft te gebruiken.

Zwembad | in een natuurlijke omgeving

Vindt u het bij nader inzien toch niet prettig om tijdens het zwemmen een kikker of watertor tegen te komen? Dan kunt u uiteraard ook kiezen voor een traditioneel zwembad, omgeven door een natuurlijk tuinbed vol struiken en planten.

SAM_0425   SAM_0419

Wellness | heerlijk ontspannen in uw eigen spa

Wilt u graag gezond en ontspannen leven, maar heeft u daar door een drukke baan en allerlei verplichtingen nauwelijks tijd voor? Laat u dan door ons informeren over een spabad in uw tuin waar u op elk gewenst moment van kan genieten. Het is aangetoond dat de ontspannende werking van water laat op de avond een goede nachtrust bevordert.

Bent u nieuwsgierig geworden? Wilt u onderzoeken of zwemmen & wellness in uw eigen tuin iets voor u is? Neem dan contact met ons op. Wij leiden u graag rond bij onze eigen zwemvijver en laten u zien welke mogelijkheden er voor uw tuin zijn.

Bekijk onze zwemvijver projecten

Bekijk onze zwemmen & wellness projecten