Boomverzorging

De Specialist voor Boomverzorging, Tuinaanleg- en Onderhoud

Houd uw bomen gezond

Om te kunnen blijven floreren, hebben bomen verzorging nodig. Onze boomverzorgers vertellen u graag wat uw bomen nodig hebben en verzorgen de bomen voor u. Denk bijvoorbeeld aan het uitdunnen van de kroon voor meer licht, een zieke boom gezond maken of de veiligheid verbeteren door gevaarlijke takken te verwijderen. Verder is Van Amerongen Boomverzorgers & Hoveniers gespecialiseerd in de verzorging van monumentale bomen op historische buitenplaatsen en ander cultureel erfgoed.

Vraag ons uw bomen te verzorgen. Dan weet u zeker dat ze mooi, gezond en veilig blijven.

Verzorging van gezonde bomen

Vitale bomen hebben voldoende vocht, zuurstof en voeding. Wij controleren graag de kwaliteit van de groeiplaats voor u en verbeteren deze waar nodig. Verder hebben veel bomen regelmatige snoei nodig. Ze ontwikkelen zich dan beter en u kunt de vorm en grootte van de boom in de hand houden. Voor fruitbromen is snoei essentieel voor de vruchtdracht. Wij verzorgen uw bomen graag voor u.

Zieke bomen beter maken

Is een boom ziek, dan onderzoeken wij voor u waar dat aan ligt. Vervolgens nemen wij stappen om de boom beter te maken. Misschien moet er een ziekte bestreden worden, of een parasiet verdelgd. Misschien behoeft de groeiplaats verbetering of is rigoureuze snoei nodig. Onze boomexperts geven u deskundig advies en vertellen u of de boom beter gemaakt kan worden of dat deze niet meer te redden is. Natuurlijk verzorgen wij uw boom graag voor u, of kappen deze als het niet anders kan.

Monumentale bomen behouden

Historische gebouwen en hun erf hebben een grote cultuurhistorische waarde. Dat geldt ook voor de monumentale bomen die deze historische gebouwen aankleden. Het zijn vaak prachtige oude, karaktervolle bomen die het meer dan waard zijn om voor de toekomst te behouden. Van Amerongen Boomverzorgers & Hoveniers verzorgen historische bomen met beleid zodat ze lang gezond, mooi en veilig blijven. Door vakkundige snoei en zorg voor de optimale groeiomstandigheden van de monumentale boom kan de levensverwachting aanmerkelijk worden verhoogd.

Wist u trouwens dat er subsidie beschikbaar is voor instandhouding van monumentale bomen? Wij vertellen u er graag meer over.

Groeiplaatsverbetering

Bomen hebben voldoende licht, lucht, plek, voedingsstoffen en water nodig. Is dat niet voorhanden op hun groeiplek, dan merk je dat bomen zich minder goed ontwikkelen of zelfs ziek worden. Zo kunnen asfalt, plaveisel en funderingen de gezonde uitgroei van wortels belemmeren. Als een boom voor plek of licht moet concurreren, groeit de kroon niet optimaal. Verder kan de grond verdicht zijn waardoor het bodemleven niet goed kan functioneren. Onze boomspecialisten helpen u graag om de standplaats van uw bomen te verbeteren zodat ze weer kunnen floreren.

Bel ons gerust voor meer informatie of een afspraak.