Type tuinen

De Specialist voor Boomverzorging, Tuinaanleg- en Onderhoud

Landschappelijk tuinen

Bij het aanleggen van een landschappelijke tuin ligt de nadruk op de harmonieuze overgang van uw tuin in het omringende landschap. Dit komt vooral tot uitdrukking in de stijl van de tuin en de toegepaste beplanting.
Belangrijk is het creƫren van zichtlijnen zodat u behalve van uw eigen tuin, volop kunt genieten van de bomen en vergezichten in de nabije omgeving.


Monumentale tuinen

De aanleg of renovatie van een tuin rondom een monumentale woning of bedrijfspand, vraagt om een gedegen voorbereiding. Het is van groot belang om kennis te nemen van de historie van het monumentale gebouw. De bouwstijl, inrichting en sfeer verraden veelal het tijdperk waarin het is gebouwd. De tuin dient hierop naadloos aan te sluiten waarbij de instandhouding van eventueel aanwezige historische of zelfs monumentale bomen van groot belang is.

Een leuk detail om te vermelden is dat wij onlangs een tuin hebben aangelegd rondom een monumentaal kantoorpand, waarbij wij onder andere het wapen van het gebouw hebben laten terugkomen in het gazon in de voortuin alsmede in het hekwerk op de erfafscheiding.

Op deze wijze vormen het pand en de tuin Ć©Ć©n geheel.
De ervaring leert dat het bewaren van cultuurhistorie heel goed kan samen gaan met de wensen en eisen van bewoners in de moderne tijd.


Dorps- en stadstuinen

Tuingeluk wordt slechts in beperkte mate bepaald door de grootte van uw tuin, de ligging en het al dan niet aanwezige budget, maar veel meer met het zoveel mogelijk verwerken van uw persoonlijke wensen in het tuinontwerp.

Bij de aanleg of renovatie van een dorps- en of stadstuin is het creƫren van een goede verhouding tussen groen en beplanting een belangrijk element. De natuurlijke behoefte om ons te omringen met groen verdient volgens ons alle aandacht bij de tuininrichting.

Een vlakke tuin waarin u alles in Ć©Ć©n oogopslag overziet is veelal wat saai en sfeerloos.
Hoogte-elementen zorgen voor spanning omdat de zichtlijnen worden onderbroken maar ook voor diepte-werking; uw tuin lijkt er groter door.
Tenslotte brengen hoogte-elementen sfeer en intimiteit aan in de tuin.

In een dorps- of stadstuin is groen heel belangrijk om minder fraaie elementen in de omgeving te maskeren en om te zorgen voor rust en privacy in uw tuin, zodat u zich veilig en op uw gemak voelt.

Een belangrijk aspect om mee te nemen in het ontwerp is ervoor te zorgen dat u niet meer tuinwerk heeft dan u zou willen.
Er zijn heel veel mogelijkheden om ook onderhoudsvriendelijk te genieten.


Bedrijfstuinen

Ons bedrijf werkt ook voor zakelijke opdrachtgevers.
Wij verzorgen de aanleg en het onderhoud van tuinen + de boomverzorging rondom bedrijfspanden en instellingen. Ook werken wij in opdracht van gemeentes en woningbouwcorporaties.

De mensen binnen ons bedrijf hebben verstand van zaken, werken veilig en zijn flexibel.
Voor de uit te voeren werkzaamheden krijgt u vooraf van ons een heldere en gespecificeerde offerte zodat u weet waar u aan toe bent.

U heeft bij ons de zekerheid van een professionele aanpak van de technische uitvoering. Wij leveren u nazorg en garantie volgens schriftelijk vastgelegde afspraken.


Boederijtuinen

Bij de aanleg van een tuin bij een boerderij of landgoed is ƩƩn van de doelstellingen het eigen karakter van de streek zoveel mogelijk te versterken en de erven te laten harmoniƫren in het landschap.
De ervaring leert dat cultuurhistorie en de landschappelijke inpassing van erven goed samen kunnen gaan met de wensen en eisen van de bewoners in de ā€˜moderne tijdā€™.
Ons bedrijf verleent hierin advies, maakt ontwerpen van boerentuinen en legt deze desgewenst aan.
Wij zijn in dit geval meer landschapsinrichter, we proberen de bebouwing naadloos in het landschap te passen, zonder de wensen van de bewoners uit het oog te verliezen.


Vijvertuinen

Water biedt fantastische mogelijkheden bij het ontwerp van een tuin.
Het kan in vrijwel elk tuintype worden ingepast.
Zelfs de kleinste tuin of balkon kan profiteren van een creatieve toepassing van water.
De sprankeling van een vijver voegt leven en een extra dimensie toe aan een tuin. Een stroompje of waterloop vormt overdag of bij maanlicht een glanzend lint van licht. Het geluid van een fonteintje of kabbelende waterval heeft een rustgevend effect.
Waterminnende planten zijn snelle groeiers en bieden binnen de kortste keren hoogte, bodembedekking of een dichte haag.
Een paar fraaie waterplanten in een vijver of waterpartij vormen een mooi decor.

Een leuk bijkomend voordeel van een vijver of stroompje is dat het een welkome haven is voor allerlei dierenleven.